HAMMADELER

Hammadde, endüstride bir ürün elde edilmesinde kullanılan gerekli bileşenlerin işlenip elde edilmesinden önceki durumudur. Bu terim çoğu zaman doğadan elde edilen ve henüz işlenmemiş ya da az işlem görmüş maddeleri belirtmek için kullanılır.

Gıda sanayi, doğadan sağladığı bitkisel, hayvansal veya kimyasal hammaddeyi, uyguladığı bir veya daha fazla işlemle, raf ömrü uzun ve tüketime hazır ürünlere dönüştüren bir imalat sanayi koludur. Gıda hammaddeleri; tek başına besleyici değeri olan veya olmayan, gıdanın üretilmesi, tasnifi, işlenmesi, hazırlanması, ambalajlanması, taşınması, depolanması sırasında gıda maddesinin tat, koku, görünüş, yapı ve diğer niteliklerini korumak, düzeltmek veya istenmeyen değişikliklere engel olmak ve düzeltmek amacıyla kullanılan maddelerdir. Gıda sektöründe kullanılan hammaddeler gıda ürünlerinin temelleridirler. Bu nedenle kullanım amacınız için güvenli ve kaliteli işlemeye yardımcı olan özelliklerin karşılaması gerekir.

Firmamız ürünleri arasında bulunan ve gıda endüstrisinde kullanılan hammaddeler; Asitliği Düzenleyiciler, Anti Oksidanlar, Kaplama ve Parlatma Ajanları, Kıvam Vericiler, Koruyucu ve Antimikrobiyallar, Süt Türevi Katkı Maddesi, Tatlandırıcılar ve Lezzet Vericiler, Topaklanmayı Önleyiciler, Nişastalar, Emilgatörler, Kabartıcılar, Kakao Grubu, Taşıyıcılar, Sakız Mayası kategorilerden oluşmaktadır.

Daha fazla oku

RENKLENDİRİCİLER

Renklendiriciler, fiziksel işleme yöntemleriyle meyvelerden, sebzelerden ve yenilebilir bitkilerden üretildikleri gibi kimyasal olarak sentezlenmiş halde de üretilen, yiyecek veya içeceğe eklendiğinde renk veren maddelerdir. Sıvı ve toz olarak üretilirler.

Gıda renklendiricileri hem ticari gıda üretiminde hem de ev yemeklerinde kullanılmaktadır. İnsanlar belirli renkleri belirli tatlarla ilişkilendirir ve yiyeceklerin rengi şekerden şaraba kadar her şeyde algılanan tadı etkileyebilir. Bazen amaç, tüketici tarafından doğal olarak algılanan bir rengi simüle etmektir. Renklendiriciler gıdalarda yiyecekleri daha çekici, iştah açıcı görünüm kazandırmak, ışığa, havaya, aşırı sıcaklıklara, neme ve saklama koşullarına maruz kalmaya bağlı renk kaybını dengelemek, renkteki doğal varyasyonları düzeltmek, tüketicilerin aromalı ürünleri gördükleri yerde tanımlamalarına izin vermek için kullanılır.

Firmamız ürünleri arasında bulunan ve gıda endüstrisinde kullanılan renklendiriciler; Sentetik Gıda Boyaları ve Doğal Gıda Boyaları kategorilerden oluşmaktadır.

Daha fazla oku

AROMA

Aromalar, koku veya tat vermek ya da gıdaların sahip olduğu koku veya tadı kuvvetlendirmek ya da değiştirmek amacıyla gıdalara ilave edilen ürünlerdir. Genellikle endüstriyel bir gıda maddesine bir tat vermek için çok az miktarda kullanılan, konsantre bir bileşendir. Bu bileşen, bir meyvenin ısıl işlemi sırasındaki lezzet kayıplarını ya da mahsuller arası tat değişimini dengeleyebilir. Sentetik Aroma, kimyasal işlemlerle elde edilirken; doğal Aroma fiziksel işlemlerle ya da mikrobiyal fermantasyon yöntemiyle elde edilir. Kimyacılar bir Aroma bileşenini izole edilmiş bir Aroma molekülü olarak adlandırırlar. Ayrıca, gıdanın içermediği bazı tatların gıdaya kazandırılması için de Aroma verici maddeler tercih edilebilir. Bu sayede gıdaya özel bir koku ve tat kazandırılarak, tüketimi arttırılabilir. İşlem gören gıdalarda, proses sırasında gıdanın kokusunda ve lezzetinde kayıplar yaşanır. Bu kayıplar, Aroma kullanılarak giderilebilir. Aroma kullanımının bir diğer nedeni ise, eğer gıdada ürün tüketimini olumsuz yönde etkileyecek kokular ve tatlar mevcutsa, bunlar da Aroma kullanımı ile giderilebilir.

Gıda Aroması, yaygın olarak, gazlı içecekler, meyve suları, bisküviler, kekler, patates cipsleri, şekerlemeler, sakız, hazır çorbalar ve pudinglerde kullanılır. Aromalar, gıda ve ilaç endüstrilerinde son üründeki istenmeyen tat ve kokuyu maskelemek amacıyla da kullanılmaktadır.

‘‘özel aroma çeşitleri için lütfen iletişime geçiniz.’’

Daha fazla oku

AMBALAJ & ETİKET

Ambalaj içine konulan ürünü koruyan, en temiz ve en güvenilir koşullarda size ulaşmasını sağlayan, taşınmasını ve depolanmasını kolaylaştıran bir malzemedir. Bir ambalajın temel fonksiyonları ürünü raf ömrü süresince dış etkilerden koruma, bütünlüğünü sağlama, Kalitesinin devamı sağlama, güvenliğini sağlama, ürün hakkında tüketiciye bilgi sağlama, izlenebilirliği sağlama gibi yararlar sağlar. Ambalajlar kullanım alanlarına göre sınıflandırılır;

Satış ambalajı; tüketiciye satılırken ürünü çevreleyen ambalajdır. Bu ambalajlar ürünle doğrudan temas halinde olan ambalajı ve gereken diğer kapak ve etiket gibi ambalaj bileşenlerini kapsamaktadır.

Grup ambalajı ve Birim Yük Ambalajı; satış ortamında tüketiciye satmak üzere ürünleri gruplandırmak ve kolay taşımasını sağlamak için ürünleri derlemek amacıyla kullanılan shrink film, palet üzerinde streç film ve oluklu mukavva kutu gibi ambalajdır.

Nakliye ambalajı; taşıma/nakliye esnasında oluşabilecek fiziksel hasarları önlemek, taşınmasını ve nakliyesini kolaylaştırmak amacıyla kullanılan ambalajlardır.

Firmamız ürünleri arasında bulunan ambalaj ve etiketler; OPP Ambalajlar, CPP Ambalajlar, BOPP Ambalajlar, Waxlı Kağıt Ambalajlar, Twist Pet Ambalajlar, Bariyerli Ambalajlar, Laminasyonlu Ambalajlar, Shrink Filmler, Streç Filmler, Açma Bantları, Termal Transfer Ribonları, Kodlama Şeritleri, ve Etiket kategorilerden oluşmaktadır.

Daha fazla oku